Fotograf til nettdating?

Å ta bilder som fungerer på datingsider eller Tinder er en vitenskap som de fleste fotografer kan lite om.

Nettdating-fotograf

Dette bør du vite før du bestemmer deg for å bruke en fotograf! La oss ta en titt på et eksempel fra virkeligheten.

Ulf var en ingeniør i begynnelsen av 40-årene; han hadde dratt til fotograf og fått tatt en rekke bilder til dating-profilen sin, men responsen uteble. Da han viste meg profilen var det lett å se hvorfor.

Bildene til Ulf fremstilte ham i en rekke situasjoner. Det var et hvor han satt sammen med en gruppe jenter (modeller som var leid inn for anledningen), et hvor han spikret to planker sammen og et hvor han løftet offroad-sykkelen sin. Intensjonen var åpenbar: Hvis jeg viser at jeg er sporty, at jeg er handy og at jeg er populær blant jentene kommer sikkert bildene mine til å virke attraktive!

Hva hadde Ulf og fotografen hans gjort feil? For det første hadde de hatt altfor mye fokus på det Ulf skulle gjøre i bildene. Joda, han stod der og spikret en planke fast til en annen planke, men hverken vinkel eller ansiktsuttrykk var perfekte for Ulf sitt ansikt! For det andre virket ikke bildene naturlige; de så kunstige og oppstilte ut. Joda, Ulf satt der ved siden av noen svært vakre jenter, men det var tydelig at han og modellene ikke kjente hverandre; de var liksom bare plassert sammen ved et bord. Som om dette ikke var nok, så var billedkvaliteten altfor proff; ingen av bildene så "ekte" ut, de så ut som noe som var knipset for en reklamebrosjyre.

For å ta optimale bilder til Tinder og datingsidene trenger man inngående kunnskap om hvordan jentene der tenker. Man må forstå hva som er viktig og mindre viktig for å skape tiltrekning, og prioritere innsatse sin deretter! Man må kunne analysere ansiktet man arbeider med, identifisere vinklene og ansiktsutrykkene som kommer til å fungere for akkurat denne personen; man må kunne lokke dem frem på bildene uten at resultatet ser kunstig eller posert ut, i et setting hvor det virker naturlig at det har blitt tatt et bilde. Man må ha øye for klær og stil, og forstå hvordan man best mulig kan selge inn personen man jobber med til den typen jenter han er interessert i å treffe. Man må vite hva andre gutter gjør i sine profiler, slik at man kan gjøre noe litt annerledes. Man må ofte bryte reglene man lærer på fotograf-skolen.

En datingprofil, det være seg på Tinder, Sukker eller hvor om helst, er litt som en boligannonse.


Bildene er alfa og omega; de må fange det som er attraktivt med objektet, de må være bra nok til å få folk til å komme på visning, men samtidig representative nok til at ingen blir skuffet og snur i døra. Får man til dette på riktig måte blir forskjellen i resultater stor. Her kan du se en video og lese mer om hva som er mulig å oppnå med den rette kompetansen.

Om teorien

  • Sondre fra Gode Vibber


    Vi i Gode Vibber har brukt de siste sju årene på å studere hva som skaper tiltrekning på nett. Gjennom omfattende eksperimenter har vi kommet frem til hvordan man lager den ultimate datingprofilen, og gjennom Perfekt Profil har vi hjulpet helt ordinære gutter med å få ekstraordinære resultater. Nettdating blir aldri det samme.

Bestill her: